Reiki je univerzalna zdravilna energija, ki pozitivno vpliva na naše počutje in premagovanju travm, ravno tako pa nam pomaga pri osebnostnem razvoju.

Pogosto se izkaže, da čustvene in duševne stiske (potlačena čustva, strah, jeza, negativni miselni vzorci….) pripeljejo do energijskih blokad, ki se nato na fizičnem telesu pokažejo, kot bolečine, bolezni, utrujenost, brezvoljnost…

Naši občutki, naš um, lahko največ vplivata na naše fizično telo. Vsa naša telesa so med seboj tesno povezana, zato je vedno potrebno zdraviti celega človeka (vsa njegova telesa); fizično, umsko, čustveno, duhovno. In ravno različne Reiki metode nam omogočajo zdravljenje na vseh ravneh.

Vse metode delujejo na zmanjševanju ali odpravi bolečin, pospešujejo celjenje ran, sproščanju in izboljšanju splošnega počutja. Nekatere Reiki metode pa nam omogočajo, da smo neposredno osredotočeni na določeno čustveno bolečino ali travmo.

Ravno zaradi vseh teh možnosti je Reiki terapija izredno učinkovita in rezultati izjemni.

Potek terapije

Pri Reiki terapijah uporabljam kombinacijo metod (energij), ki so za vas tisti trenutek najbolj primerne.

Ko se prepustim pretoku Reiki energije (sem samo prevodnik), čutim vse, kar se dogaja v vašem telesu, tako na čustvenem kot fizičnem nivoju. Roke polagam na različne dele telesa ali pa jih držim malo nad njim, predvsem tam, kjer so energijske blokade in potrebujete večji vnos univerzalne zdravilne energije. Med samo seanso in po njej se vedno počutite prijetno.

Med samo terapijo se upočasni dihanje, pade krvni tlak, nastopi čustvena umirjenost,  tako da lahko začutite rahle vibracije v telesu ali kakršen koli drugi občutek. Tudi če ne čutite ničesar ne pomeni, da energije niste prejeli. Seveda je vedno pomembno tudi vaše sodelovanje.

Reiki metodo se uporablja kot dodatek k tradicionalnemu zdravljenju ( sodobna medicina) in kot pomoč pri duhovnem napredku.