Kundalini Reiki je oblika zdravilne metode, ki jo je razvil gospod Ole Gabrielsen – mojster meditacij – pod vodstvom svojega duhovnega učitelja.

Temelji na nameri;  niso potrebni zahtevni postopki, je brez simbolov, brez mantre.

Kundalini reiki je zelo preprosta, a obenem zelo močna tehnika zdravljenja ter osebne in duhovne preobrazbe, ki se odraža v zmanjšanju stresa, čiščenju čustev, izboljšanju splošnega energijskega stanja teles, večja sproščenost.

Usmerjen je na sam vzrok problema, saj vemo, da le ti izhajajo iz emocionalnega nivoja (zadrževanje čustev, negativna prepričanja), to pa je polje na katero Kundalini reiki deluje. Neravnovesje, ki ga puščajo zadržana čustva ustvarjajo blokade na nivoju energetskih centrov, kar onemogoča nemoten pretok življenjske energije skozi naša telesa. Ravno zaradi tega se pojavijo težave tudi na fizičnem nivoju.

Cilj Kudalini reikija je na varen, nežen in postopen način obuditi – kundalini energijo – ki se v mirujočem stanju nahaja na področju spodnjega dela hrbtenice, povezana s korensko čakro.

Preko Kundalini reikija se naši energetski centri odpirajo, čistijo, uravnovešajo, ravno tako poteka čiščenje in širjenje energetskega kanala (kundalini), da se le ta prebudi in uporabi kundalini energija. Ko je kundalini prebujena se poveže z vsemi našimi energetskimi centri;  jih zdravi, počasi se odstranjujejo/rušijo blokade.

Čiščenje poteka počasi in nežno, saj je na vsaki stopnji osredotočen na odpiranje in čiščenje nekaterih čaker ter čiščenje kanala kundalini.

Pri Kundalini Reiki se iniciacija izvede do korenske čakre in ne samo do srčne, kot pri Usui sistemu. Po iniciaciji lahko to energijo uporabimo za zdravilne namene.

To je ena od redkih tehnik, ki omogoča odpiranje kanala Univerzalne energije in energije Zemlje istočasno.

V sistemu Kundalini Reiki so tri stopnje in 6 ojačitev (Kundalini Reiki Booster); vsaka stopnja prinaša dodatne priložnosti za delo in večjo moč usmerjanja energije pri zdravljenju sebe, drugih in okolja.

Primeren je za vse, ki so že opravili 3.stopnjo Usui Reiki.

1.stopnja, na prvi stopnji vam je podano znanje; samozdravljenja, zdravljenje drugih, zdravljenje na daljavo, zdravljenje karmičnih vezi, čiščenje prostorov in zdravljenje situacij.

Z iniciacijo v 1.stopnjo se srčna čakra širi in odpira se kanal od kronske čakre do dlani, čaker na dlaneh. Glavni energetski kanal, ki poteka od korenske do kronske čakre  se čisti in pripravlja na proces prebujanja kundalini energije, kar se zgodi na drugi stopnji.

2.stopnja je osredotočena na osebni razvoj in samozdravljenje. Poseben pomen ima Kundalini reiki meditacija, ki nam prinaša čiščenje naših energetskih kanalov in čaker. Kundalini je prebujen in prihaja do čakre solarnega pleksusa, pripravljena na končni vzpon, ki se zgodi na iniciaciji 3.stopnje

3.stopnja je stopnja Mojstra/Učitelja. Poleg tega, da prinaša dokončen proces (vaš kundalini je popolnoma prebujen) in možnost iniciranja drugih, nam prinaša še nove Reiki tehnike: Diamantni Reiki, Kristalni Reiki, DNK Reiki, Travma rojstva, Lokacijski Reiki, Reiki preteklega življenja, Ravnovesje.

Vse jih dobite ob tretji iniciaciji.